• Deň narcisov 2024

        • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí a teda aj na našej škole konať 18. apríla. Pripnutím žltého kvetu na znak solidarity s ľuďmi s rakovinou si predstavíme konkrétneho pacienta. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho postihlo toto náročné ochorenie.

        • Zápis do 1. ročníka 2024

        • Zápis do 1.ročníka je významným dňom pre všetkých predškolákov a ich rodičov. Aj tento rok sa takýmto dôležitým dňom stal 6.apríl 2024. Na jeho príprave a realizácií sa podieľali všetky učiteľky I. stupňa , vychovávateľky školského klubu , špeciálne pedagogičky a asistentky.

                Deti a rodičov privítala pekná výzdoba v priestoroch pri plavárni. Deti počas zápisu plnili rôzne športové úlohy , zábavné aktivity a pracovné listy. Súčasťou zápisu bola aj možnosť zaplávať si v školskom bazéne.

                Po skončení zápisu všetci predškoláci dostali pamätný list a darčeky, ktoré im budú pripomínať tento slávnostný  deň.

        • Divadlo Košice

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo Košice.

          Návšteva divadelného predstavenia "Reparát z povinného čítania " žiakmi 7.,8.a 9.ročníka v Historickej radnici v Košiciach

        • Geografická olympiáda - okresné kolo

        • V tomto školskom roku  sa konal už 52.ročník Geografickej olympiády. Našu školu reprezentovalo 7 žiakov v troch kategóriách.

          Kategória G

          Christofer Peter Varjan

          Kategória  F

          Sofia Harčárová, Oliver Haniš,

           Patrik Podubinský- úspešný riešiteľ

          Kategória E

          Samuel Špirko-úspešný riešiteľ, Soňa Ondíklová-úspešný riešiteľ

          Nina Chomová  – získala 3. miesto

          Všetkým účastníkom ďakujeme za reprezentáciu školy  a Ninke želáme veľa úspechov na  krajskom kole, ktoré sa uskutoční v Prešove.

        • Dva týždne bez odpadu

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dva týždne bez odpadu.

          DVA TÝŽDNE BEZ ODPADU

          Dňa 30. marca sa každoročne oslavuje Medzinárodný deň nulového odpadu (International Day of Zero Waste), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov v roku 2022. Tento deň zdôrazňuje dôležitosť globálneho posilnenia odpadového hospodárstva a potrebu podporovať modely udržateľnej spotreby a výroby. Zero Waste je rozsiala téma, existuje veľké množstvo aktivít a spôsobov ako môžeme znížiť množstvo a škodlivosť odpadov. Dva týždne bez odpadu Priateľov Zeme – SPZ budú prebiehať od 30. marca 2024 do 12. apríla 2024.

          Zapojte sa aj VY !

          Pridajte sa k nám a inšpirujte sa tipmi ako znížiť tvorbu odpadu. Zapojte sa spôsobom, ktorý Vám je blízky, informujte svojich priateľov a rodinu o svojich aktivitách a navzájom sa podporujte. Budeme veľmi radi, ak nám dáte vedieť, aké aktivity ste zrealizovali a čo sa Vám podarilo. Tento rok je zameraný najmä na plastový odpad a odpad z jednorazových predmetov. Rovnako budeme radi ak pri aktivitách na predchádzanie vzniku odpadov nezostanete len počas dvoch týždňov, ale stanú sa každodennou súčasťou vášho života.

          Zopár tipov, ako žiť „zero waste“ štýlom:

          1. Nekupujme zbytočné obalyna nákupy si zoberme svoje pevné tašky aj vrecká.
          2. Vymeňme jednorazové veci za opakovane použiteľné – opakovaným používaním predmetov šetríme svoje peňaženky.
          3. Pokazené veci hneď nevyhadzujme, ale opravujme.
          4. Dôkladne trieďme jednotlivé druhy odpadov, ktoré produkujeme.
          5. Neplytvajme jedlom – výroba potravín je ekonomicky náročný proces.
          6. Zapájajme sa a iniciujme akcie zamerané na čistenie prírody od odpadkov. Vyzbieraný odpad vytrieďme do príslušnej nádoby určenej na triedený zber alebo zmesový komunálny odpad.

          Link: https://www.nulaodpadu.sk/dva-tyzdne-zero-waste-dva-tyzdne-bez-odpadu

        • FILM

        • Vážení rodičia,

          na základe ponuky a odporúčania OŠaŠ MsÚ Bardejov a Kina Žriedla v Bardejovských kúpeľoch plánujeme v stredu 10. 04. 2024 v čase o 09.30h so žiakmi 6. až 9. ročníka navštíviť filmové predstavenie „Bardejov“, ktoré je pre našich žiakov zdarma.

          Historický film „Bardejov“ je príbeh židovského vodcu Rafuela Lowyho, ktorý našiel dômyselný spôsob, ako zachrániť židovské obyvateľstvo Bardejova pred vyslaním do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny.

          Film je vhodným doplnením učebných osnov o druhej svetovej vojne a projektových dní, ktoré v tomto školskom roku venujeme na našej škole práve téme „Bardejov“.

        • Biologická olympiáda 2024 - šk. kolo

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Biologická olympiáda 2024 - šk. kolo.

          Biologická olympiáda kat. D

          Dňa 25. marca 2024  sa žiaci 6. a 7. ročníka zapojili do  školského kola biologickej olympiády v kategórii D, ktorá prebiehala online formou. Súťaž mala dve nezávislé časti:  projektovú časť a teoreticko-praktickú časť. V teoreticko-praktickej časti sa na 1. mieste umiestnila Petra Živčáková zo 6.A triedy. Druhé miesto si vybojovala Sofia Harčárová a na 3. mieste sa umiestnil Leonard Grich. Petra a Sofia tak postupujú do okresného kola olympiády a my im držíme palce. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme. Oceňujeme ich snahu  a zodpovedný prístup, ktorý prejavili pri príprave na olympiádu.

        • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo 2024

        • Už tradične úspešne:)

          Dňa 21. 3. 2024 sa v Hornošarišskom osvetovom stredisku v Bardejove konal jubilejný 70. ročník súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov v troch kategóriach.

          I. Kategória

          Alexandra Kačmárová a Leo Gulág

          II. Kategória 

          Natália Vojtašková (poézia) – získala 2. miesto

          Natália Tomečková (próza) – získala 1. miesto

          III. Kategória

          Sofia Zara Šalatová (poézia)

          Nina Chomová (próza) – získala 1. miesto

          Všetkým účastníkom ďakujeme za reprezentáciu školy a víťazom srdečne blahoželáme. Natálke a Ninke želáme veľa úspechov na  krajskom kole, ktoré sa uskutoční v prešovskom Divadle Jonáša Záborského.

           

        • POPLATKY  ZA  STRAVU  NA  APRÍl 2024:

        •  

              Desiata   20 dní x 0,75 €                               = 15    € 

             

          Číslo účtu je : SK61 5600 0000 0036 3208 6002

           

          Upozornenie :

           -     Stravné za desiatu je potrebné tiež zaplatiť najneskôr do 31.3.2024.

          Vedúca šj .

        • Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka v ZŠ a vzory rozhodnutí

        • Dovoľujeme si Vás informovať, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „MŠVVaŠ SR“) vydalo a zverejnilo na webovom sídle nasledujúce dokumenty:

           

          1. Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka základnej školy a prijímaniu detí na vzdelávanie v základnej škole (ďalej len „usmernenie“). Usmernenie a vzory tlačív k zápisu sú zverejnené na webovom sídle MŠVVaŠ SR: https://www.minedu.sk/zapis-do-1-rocnika-a-uvodneho-rocnika-zakladnej-skoly/.

          Poznámka 1: Usmernenie obsahuje informácie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka v základnej škole bez ohľadu na konkretizácie školského roka, to znamená, že bude platiť aj na ďalšie školské roky až do chvíle, kým nebude potrebná ich aktualizácia napr. z dôvodu právnej úpravy.

          Poznámka 2: Vzory v prílohách sú odporúčané, teda dokument môže mať aj inú podobu, rozhodujúce je, aby jeho obsah zodpovedal príslušnému ustanoveniu zákona.

           

          1. Vzory rozhodnutí, na ktoré sa nevzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní (t. j. rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do Školského klubu detí, rozhodnutie o uložení opatrenia vo výchove od riaditeľa školy) a vzory oznámenia o uložení opatrenia vo výchove od triedneho učiteľa. Vzory sú zverejnené v pdf aj word verzii na webovom sídle MŠVVaŠ SR: https://www.minedu.sk/vzory-rozhodnuti/.
        • Testovanie 9 - 2024

        • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra pod názvom Testovanie 9 - 2024 sa uskutoční

          20. marca 2024 (v stredu).

          Z organizačných dôvodov sa nebudú tento deň vyučovať žiaci 8. ročníka.

        • Beseda so záchranárom

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so záchranárom.

          "Akákoľvek prvá pomoc je lepšia ako žiadna" - beseda so záchranárom

          Vo štvrtok dňa 14.03.2023 sa uskutočnila pre žiakov 7. ročníka beseda so záchranárom.

          Žiaci sa dozvedeli veľa nových informácií a zároveň si aj svoje doterajšie poznatky upevnili. Na začiatok sa žiaci porozprávali o záchrane života ako je  veľmi dôležité, vedieť poskytnúť prvú pomoc. Ukázali si fixáciu tela pri prevoze do nemocnice, aby sa nezhoršil zdravotný stav a nenastali komplikácie spojené s ďalšími zlomeninami, napríklad krčnej chrbtice, zlomeniny nôh, rúk. Vymenovali si základnú výbavu záchranára pri poskytovaní pomoci, a to: fonendoskop, obväzy, nožnice na strihanie oblečenia, tlakomer na meranie tlaku, glukomer na meranie cukru, náplasť, pinzeta, rúška, trojrohá šatka, dezinfekčné prostriedky, obrúsky, fixačné pomôcky a iné.Na záver sa porozprávali aké najčastejšie úrazy máme v škole a ako im predchádzať.

          Za praktické ukážky a výstižný výklad ďakujeme.

                                                                                                            Mgr. Zuzana Petrová

        • Noc v škole 2024

        • 8. marec bol pre žiakov prvého stupňa na našej škole veľmi netradičný. Ráno a rovnako celé doobedie strávili klasicky v školských laviciach, avšak vo večerných hodinách, kedy iným deťom začal víkend, naši žiaci prichádzali naspäť do školy s ruksakmi, spacákmi a taktiež aj úsmevom na tvári. Žiaci sa rozhodli stráviť noc, na ktorú sa určite všetci tešili, aj keď niektorí ešte nevedeli, čo ich čaká. A čakalo ich toho naozaj veľa, keďže učitelia spoločne so žiackym školským parlamentom si pre žiakov prvého stupňa pripravili bohatý program a niekoľko milých prekvapení.
          Podujatia sa zúčastnilo 69 detí, ktoré absolvovali rôzne športové súťaže a hry. Žiaci si mohli preveriť svoje vytrvalostné a silové schopnosti, rozvážnosť i tímovú spoluprácu. Energiu, ktorú vydali pri športových aktivitách následne doplnili rôznymi dobrotami, ktoré si so sebou priniesli.
          Najviac očakávanou časťou tohto podujatia bola bezpochyby nočná diskotéka pod vedením p. Barboríka, ktorý našich žiakov zabával svojimi piesňami, hudbou a humorom. Záver ukončili rozprávkou o jašterovi Leovi v malej telocvični, ktorá sa následne premenila na spálňu pre našich statočných nocľažníkov. Veríme, že sa deťom táto akcia páčila a ďakujeme za ich účasť.
                                      (Mgr. Kristína Sendeková)