• Žiaci z krúžku Mladý animátor hosťovali na vianočnom koncerte skupiny IMT Smile

      • Konečne nastal deň - D. Dňa 15. 12. 2018  sa žiaci z krúžku Mladý animátor zúčastnili na Vianočnom koncerte hudobnej skupiny IMT Smile v Košiciach, pozvanie prijali aj rodičia.  Popoludní sme vyrazili autobusom do Košíc. Cesta bola zasnežená, ale veselá a plná ešte nenaplnených túžob. Po príchode do Košíc naše kroky smerovali  do Auparku, kde sme sa občerstvili a dokúpili vianočné darčeky. Potom sme sa presunuli do Steel Arény, zaujali svoje miesta a netrpezlivo očakávali na prvé tóny vianočného koncertu. Pred príchodom samotnej skupiny IMT Smile vystúpil hudobník a spevák Tomáš BuranoWski. A potom to prišlo.  IMT Smile prišli na pódium a roztočili to, ako sa patrí. Nadšený dav privítal skupinu veľkým aplauzom. Celé vystúpenie tiež spríjemnil saxofonista Mário Garbera - GAPA, Marián Čekovský, Dodo Kurilák a slovom sa k fanúšikom prihovoril Michal Hudák. Veľkým prekvapením bolo aj vystúpenie otca Ivana Taslera, ktorý sprevádzal skupinu hrou na gitare. Všade panovala príjemná atmosféra a dobrá nálada. IMT Smile dokázali, že vedia rozprúdiť výbornú zábavu, ktorá gradovala počas celého večera. Všetkých prítomných v aréne roztancovali a rozospievali.  Koncert trval pomaly tri hodiny a my sme sa príjemne spoločensky unavení presunuli po zasneženom chodníku k nášmu autobusu. Okrem pekných zážitkov máme aj pekné fotky, takže určite je na čo spomínať. Veľmi pekne sa chceme   za všetkých zúčastnených žiakov a rodičov  poďakovať p. učiteľke Mgr. D. Katušinovej, ktorá túto akciu zorganizovala a p. učiteľke Mgr. J. Harčárovej, ktorá nás tiež na koncert sprevádzala.

                    A naše  hodnotenie? Myslíme, že tento koncert dopadol na jednotku s hviezdičkou, čiže oplatí sa plniť svoje sny. Stačí uveriť, že sa to dá a úspech určite príde.

                                                                  

                                                                                          Zuzka Petrovičová a Zuzka Kozubová

                                                                                                       žiačky 8.A

         

      • Žiaci z krúžku Mladý animátor vítali na námestí Mikuláša

      • Ako všetci dobre vieme, na sviatok Svätého Mikuláša sa teší každý z nás. Aj žiaci z krúžku Mladý animátor privítali na námestí Mikuláša. Neobišli ani oni naprázdno, boli obdarovaní sladkosťou.  Okrem toho zažili príjemný podvečer v objatí dobrých kamarátov, ohňostroja a pekne vyzdobeného mesta.  Žiaci si dali z Mikulášovho života predsavzatie „ Snažme sa aj my robiť radosť iným a obdarúvajme ľudí najvzácnejším a najpotrebnejším darom  - Láskou“.

         

                                            Mgr. Daniela Katušinová

      • Mladí animátori pozorovali nočnú oblohu

      • Piatkový večer žiaci z krúžku Mladý animátor využili pozorovaním nočnej oblohy. Kde? Hvezdáreň Roztoky. Budova hvezdárne je zrubová trojpodlažná stavba z roku 1928, ktorá sa nachádza 1 km za dedinou Roztoky. Po rozsiahlej rekonštrukcii slúži širokému spektru návštevníkov z radov verejnosti, ktorí sem prichádzajú na večerné pozorovania i krátky pobyt na odpočinok v lone beskydskej prírody.  V okolí hvezdárne sú aj astroklimatické podmienky zaručujúce ten pravý pohľad na vesmír sprostredkovaný profesionálnymi ďalekohľadmi. Naše pozorovanie začalo odbornou prednáškou, kde sa žiaci dozvedeli zaujímavosti o vzniku hviezd, o planétach, o Mesiaci, o meteoritoch, Mliečnej dráhe... Tak sme sa presunuli na lúku, ktorú osvetľoval mesiac. Trochu sme vyčkali, kým sa naše oči  prispôsobili tme a lepšie videli nočnú oblohu hvezdárskym ďalekohľadom.  Keďže sme mali dobré počasie, hoci nás trošku oziabala zima, predsa sa nám podarilo vidieť  oranžovú planétu Mars, krátery na Mesiaci, súhvezdie Labuť,  súhvezdie Trojuholník, Veľký voz a aj hviezdokopy -  pomerne voľné skupiny desiatok až stoviek mladých hviezd, ktoré sa časom rozpadajú. Naplnení novými vedomosťami, zaujímavosťami a znalosťami o vesmíre sme sa šťastní vracali domov, kde nás čakala  teplá posteľ.

        fotogaléria

    • Mladý animátor II - Mgr. Daniela Katušinová

    • Mladí animátori pamätajú aj na zosnulých

      Mesiac november charakterizujú návštevy cintorínov, zapaľovanie sviečok na hroboch našich blízkych a modlitby za ich duše. Tento čas nás často napĺňa istým druhom nostalgie a spomienok. Katolícka cirkev si v novembri pripomína dva významné sviatky. Prvým je Slávnosť všetkých svätých (1. november). Druhým významným dňom je Spomienka na všetkých verných zosnulých – ľudovo nazývaná Dušičky (2. novembra). Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a pomodlí sa za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. novembra do 8. novembra. Tento čas využili aj Mladí animátori a navštívili cintorín sv. Anny, na ktorom je pochovaný aj nedávno zosnulý Salezián Jozef Bližinský.  V tichu a v modlitbe si spomenuli na tohto vzácneho človeka.                  Mgr. Daniela Katušinová

    • Happyland

    • Žiaci z krúžku Mladý animátor vystriedali školské lavice záverom týždňa za detské zábavné centrum plné atrakcií pre malých i veľkých -  Happyland. Preverili odvahu v super rýchlej točenej tobogánovej šmykľavke, vyšantili sa na trampolíne  a využili aj šmýkalku, ktorá ústila v bazéne plnom farebných guličiek. Happy naladení, s radosťou v srdci a s túžbou opäť navštíviť krajinu hier a zábavy.